duminică, 25 mai 2008

Bomba zilei sau Jack Spintecătorul lui Woody Allen

Filmul este o ocazie pentru Woody Allen pentru a ne arăta cum poate fi încă un foarte bun actor de comedie. Partitura sa de magician obscur prins într-o intrigă poliţistă demnă de povestea lui Jack Spintecătorul, cu accente fantastice este în mod sigur memorabilă. Însă este cam tot ce poate fi spus pozitiv despre film, pentru că Woody Allen regizorul din acest film este aproape un fiasco.
Filmul ar fi putut figura onorabil ca un teleplay pentru un canal de televiziune, de altfel e o producţie BBC şi e posibil ca aceasta să fi fost intenţia originală, însă foarte departe de standardele cinematografice. Scenele sunt inegale, montajul abrupt (şi în mod sigur nu e vorba de efecte căutate). Cei doi parteneri Scarlett Johansson şi Hugh Jackman nu fac mai mult decât să-şi bifeze rolul, lăsând o impresie de fals în orice scenă în care nu apare şi Woody Allen.
Pentru cine vrea să vadă pe Woody Allen îmbătrânit dar încă în vervă actoricească Bomba zilei (Scoop) este o ocazie nimerită. Cine vrea să vadă un fim de calitate poate să mai aştepte până la lansarea filmului la televiziune.

Niciun comentariu: