duminică, 25 mai 2008

Va curge sange

Probabil că va curge sânge din nasurile criticilor care au tot lăudat acest film şi m-au făcut să pierd vreo două ore ca să mă uit la el (filmul e lung cât o zi de post). Deci să se ferească, să nu ne întâlnim...
Filmul mi-a amintit fără vreo reţinere de filmele din copilărie cu comisarul sovietic care se ducea în ţinuturile încă neatinse de revoluţie şi unde cu efort, perseverenţă şi credinţă în cauza bolşevică, etc. reuşea să clădească fabrici şi uzine în ciuda mentalităţilor învechite manipulate de duşmani, de trădări şi alte răutăţi. Schimbaţi partea cu revoluţia şi cauza bolşevică cu avântul capitalismului şi o dorinţă nestăpânită de îmbogăţire şi aveţi povestea din Va Curge sânge (There will be blood).
Deşi pe ici pe colo regizorul (Paul Thomas Anderson) dă semne de ceva idei, fiind de reţinut scenele lipsite de orice dialog în care vorbeşte doar muzica obsedantă, în ansamblul său filmul este atât de stupid încât nici o găselniţă regizorală nu-l poate salva.
În ce priveşte Oscarul primit pentru cel mai bun actor în rol principal (Daniel Day-Lewis) am văzut roluri de comisari sovietici mai credibile.

Niciun comentariu: