duminică, 29 iunie 2008

Hulk

Incredibilul Hulk/The Incredible Hulk, SUA, 2008. Regie: Louis Leterrier. Cu: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt.

Inca un film cu supereroi. Oare cand se va plictisi publicul de astfel de productii?

Totusi Hulk beneficiaza de doua plusuri fata de productiile obisnuite ale genului.

Filmul incepe bine in peisajul favelelor braziliene in genul acelor filme de actiune nelinistitoare din seria Identitatea lui Bourne. Din nefericire acest inceput bun nu este continuat si filmul se indreapta previzibil spre un final din acela stupid de asa zisa superactiune in care CGI inlocuieste actori, decor, regizor etc.

Un alt aspect pozitiv al filmului este acela ca producatorii au reusit sa-si asigure participarea unui actor de prima mana pentru a-l intruchipa pe Hulk. Edward Norton este un actor care poate juca cu pasiune si plin de semnificatii chiar si rolul servitorului care duce paharul cu apa regelui. Astfel ca avem un Hulk credibil (bineinteles ma refer Hulk atunci cand nu este doar un efect CGI).

Una peste alta un alt film cu supereroi, la care daca va cara copilul, sau vreun amic veti putea rezista pina la sfarsit fara un atac de apoplexie din motive de stupiditate a filmului.

Niciun comentariu: