duminică, 17 august 2008

Cumpar, imprumut barbat

Cumpar, imprumut barbat (Buy Borrow Steal / Miss Conception [titlu pentru SUA]) Germania, 2008. Regie: Eric Styles. Cu: Heather Graham, Mia Kirshner, Tom Ellis, Will Mellor, Orlando Seale.

Un film cu titlu incert (a fost lansat cu doua titluri, dupa piata pe care va fi exploatat), dar in mod cert un exemplu despre cum nu se face un film.

Scenariul este lipsit de orice urma de imaginatie, povestea fiind cea a unei tinere care somata de "ceasul biologic" (preiau acest termen din film) doreste cu disperare un copil, insa chiar atunci trece printr-o criza in relatia cu partenerul de viata, asa ca ajunge sa vaneze barbati pentru a-si atinge scopul. Bineinteles ca totul se termina cu bine conform obisnuitelor happy-end-uri ale comediilor romantice.

Intriga este total neconvigatoare si evolutia povestii este la fel de lipsita de sens. Romantismul lipseste pentru ca in fapt mai tot filmul cei doi parteneri din cuplu sunt despartiti doar finalul miraculos aducandu-i pe cei doi impreuna.
In ce priveste partea de comedie, sigur o femeie disperata sa gaseasca un partener de sex poate fi un motiv de comedie burleasca, insa la majoritatea gagurilor iti vine doar sa te uiti in jur la ceilalti spectatori: sa razi, sa pleci de jena din sala?

Pentru ca filmul sa fie un esec total, eroina principala este interpretata de Heather Graham. Trecand peste accentul ei americanesc in total dezacord cu povestea si restul distributiei care este in totalitate britanica, actrita poate fi orice altceva decat eroina de comedie burleasca. Si cum comedia burleasca se bazeaza foarte mult pe arta actorului, hotarul dintre penibil si comedie fiind foarte subtire, lipsa oricarei priceperi a actritei pentru acest gen de rol, dasavarseste penibilul general.

Deci... nu cumparati/inchiriati ... acest film.

Un comentariu:

Anonim spunea...

e clar... te-a platit concurenta sa o distrugi pe biata precupeata de masculi (sau "dilaritza" ii spune?)