miercuri, 20 august 2008

Inselat de Sarah MarshallInselat de Sarah Marshall/Forgetting Sarah Marshall, SUA, 2008. Regie: Nicholas Stoller. Cu: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand, Bill Hader. Durata: 112 min.
Un film care constituie o placuta surpriza. Toti actorii ca si regizorul sunt tineri iar portofoliul lor de realizari tine mai mult de productia TV si prea putin de cinematografie. Mai mult chiar, scenariul apartine actorului care detine rolul principal, Jason Segel, care venind din lumea serialului de televiziune nu uita sa fie acid cu acest gen de productii.
O comedie bine scrisa si pusa in scena, desi cateodata se cunoaste inflenta serialelor Tv comice cu episoade sub 30 minute. Povestea, este una clasica, baiatul bun la suflet dar fara talente deosebite, dupa multe peripetii va gasi dragostea adevarata dupa ce a fost parasit de iubita vedeta, care cauta sare si piper langa un cantaret sex-simbol masculin. Insa realizatorii au invatat bine lectia comediei, filmul are ruperi de ritm, o galerie de peronaje secundare fabuloase care condimenteaza actiunea, iar partea de romantism este bine dozata astfel incat sa nu i se aplece spectatorului de prea multe dulcegarii.
In fine toti isi fac bine rolul, personajul principal, Peter Bretter (Jason Segel) este pozitiv, dar nu chiar ata de pozitiv incat sa nu intelegi de ce l-a parasit iubita, iubita, Sarah Marshall (Kristen Bell) cu toate ifosele de vedeta nu e chiar o scorpie si chiar poti sa fii de parte ei, iubirea descoperita, Rachel Iansen (Mila Kunis) traieste propriile deziluzii si lasitati, in fine macho-man Aldous Snouw (Russell Brand) poate fi chiar simpatic. Personajele sunt facute si jucate asa fel incat sa fie cat mai veridice, nimeni nu e chiar bun de tot, nimeni nu e raul intruchipat. Unde mai pui ca toti actorii sunt tineri si frumosi.
Astfel ca, desi filmul tine aproape doua ore, nu veti remarca acest lucru, caci nu va veti plictisi nicio secunda.

Niciun comentariu: