miercuri, 27 august 2008

Nu pleca!Nu pleca!/J'veux pas que tu t'en aillesRomantic, Franta, 2007. Regie: Bernard Jeanjean.Cu: Richard Berry, Judith Godreche, Julien Boisselier, Martine Fontaine, Eric Laugerias.Durata: 95 min.
Filmul este o comedie, realizata in buna traditie a teatrului de comedie francez, bulevardier, fara pretentii , dar plin de farmec.
Povestea este povestea eterna a triunghiului conjugal, cu un element nou generator de momente amuzante, si anume sotul este si psihanalistul amantului.
Daca povestea nu este senzationala, iar regia cuminte, jocul actorilor retine atentia. Richard Berry, in rolul psihanalistului sot inselat, este extrem de convingator facandu-te sa treci de momentele in care povestea e mai putin credibila. Julien Boisselier, amantul, ii da o replica pe masura. Pentru cine a uitat ca un film inseamna actori care joaca, (si nu efecte speciale) sa urmareasca scenele dintre cei doi si ce efecte pot crea numai niste pozitionari ale scaunului si postura pacientului pe canapeaua psihanalistului.

Niciun comentariu: