marți, 7 octombrie 2008

Star Wars: Razboiul clonelorStar Wars:Războiul clonelor/Star Wars: The Clone Wars SUA, 2008. Regie: Dave Filoni. Cu: Samuel L. Jackson, Tom Kane, Matt Lanter, Ashley Eckstein, James Arnold Taylor. Durata: 98 min.

Impătimiţii de Star Wars dispun de încă o ocazie de a-şi satisface patima cu aceste noi aventuri din celebra serie. De această dată în forma de desen animat. Orice critici am aduce acestui film, el este un film pentru fani şi în mod sigur nimic nu le va strica bucuria de a se întâlni cu eroii preferaţi.

Totuşi filmul este unul modest, din câte am înţeles o producţie care s-a vrut ca un episod de lansare pentru un serial TV de 100 episoade. Astfel că, nu se trece de limitele calitative ale unei producţii care este în regulă pentru televiziune dar prea puţin pentru cinema.

În primul rând calitatea animaţiei dezamăgesşte, fiind mediocră, departe de capodoperele pe care le-a scos în ultima vreme Pixar/Disney sau Dreamworks.

Povestea este cam simpluţă urmărind aventurile lui Anakin Skywalker şi ale tinerei sale ucenice, fără complexitatea narativă cu care ne-au obişnuit filmele seriei. Probabil că story-ul a fost făcut cu gândul la jocul pe calculator care în mod sigur va ieşi în lunile următoare pentru că firul narativ seamănă cu cel din jocurile pentru computer, misiune de îndeplinit, cu misiuni intermediare care marchează nivelul de joc pe care l-ai atins, timp în care trebuie să distrugi câţi mai mulţi inamici şi să depăşeşti cele câteva capcane.

Totuşi, filmul păstrează ceva din acel farmec al producţiiilor din serie, aceeaşi confruntare epopeică dintre bine şi rău, multă fantezie şi pricepere în a descrie lumi imaginare. În consecinţă, pentru fani un film care nu trebuie ratat, iar, dacă nu sunteţi fan, totuşi nu veţi regreta timpul petrecut cu vizionarea sa.


Niciun comentariu: