duminică, 30 noiembrie 2008

Madagascar 2


Madagascar 2/Madagascar: Escape 2 Africa, SUA, 2008. Regie: Eric Darnell, Tom McGrath, Cu: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen,
Sigur, nu poti sa fii inconstient de manipularea la care esti supus ca spectator la un astfel de film prin intermediul unor dragalase animalute, lei, zebre, hipopotami, girafe, pinguini si lemurieni. Ca povestile de dragoste dintre hipopotami si girafe nu sunt credibile, ca avioanele nu zboara cu scuipat si banda adeziva oricat de inventivi ar fi cei patru pinguini, aproape ca nici nu mai conteaza atunci cand totul este servit intr-o poveste luminoasa si hazlie a leului Alex si prietenilor sai, scapati din gradina zoologica din New York, si care isi continua in acest sequel aventurile pe meleaguri africane (de aceasta data chiar Africa si nu Madagascar).
Acum, spre deosebire de primul episod unde descoperirea vietii in salbaticie era provocarea, cei patru prieteni trebuie faca apel la ceea ce stiau din viata lor in civilizatie pentru a se descurca.
Alex, leul, isi gaseste familia, Marty, zebra, isi gaseste o turma de semeni, Gloria, hipopotamul, intalneste un seaman, un fel de hipopotam macho, Melman devine vraciul grupului de girafe. Aceste intamplari, fericite, nasc noi provocari.
Desigur nu poate fi trecut cu vederea King Julien, lemurianul, care are un rol chiar mai generos decat in primul episod. Chiar si bunicuta din New York, aparitie episodica in prima parte, are acum un rol important. Pinguinii sunt la originea dezastrelor, dar si a tuturor solutiilor.
Solutiile sunt intotdeauna cele mai hazlii posibile, deci veti rade neintrerupt si sincer, iar autorii nu uita sa introduca un gag chiar si in cele mai emotionante si serioase scene.
In consecinta, un sequel care compenseaza minusurile inevitabile calitatii sale de sequel cu un umor excelent si personaje mai bine conturate.

Niciun comentariu: