marți, 11 noiembrie 2008

Quantum of SolaceQuantum of Solace:Partea lui de consolare/Quantum of Solace, Marea Britanie-SUA, 2008.Regie: Marc Forster.Cu: Daniel Craig, Olga Kurylenko, Mathieu Amalric, Judi Dench, Giancarlo Giannini.
James Bond are clasa ca in toate filmele Bond. Locatiile sunt fie luxoase, fie exotice. Femei bine, ca deobicei. Urmaririle se desfasoara cam pe oriunde, pe apa, in aer, pe pamant, pe sub pamant. Doar o urmarire pe Statia Spatial Internationala mai lipeseste, dar am o presimtire ca la urmatorul film vor rezolva aceasta problema.
Cu toate acestea lipseste ceva. Nu numai faimoasa replica "My name is Bond. James Bond." pe care degeaba o astepti tot filmul. Autorii s-au straduit sa produca un Bond sentimental, problematizat. Ori farmecul Bond nu de acolo vine. Bond nu are probleme. Bond, cel pe care il cunoastem noi si il astept in fiecare film, are doar sarm, inteligenta si clasa. Si cu sprijinul unei femei frumoase, care in mod inevitabil se indragosteste de 007, rezolva probleme. De aceea ne place Bond, caci el este tot ceea ce nu suntem noi, prinsi in meschinul cotidian.
In rest, cine are nevoie de problemele lui Bond, cand le avem si noi pe ale noastre.

Niciun comentariu: