duminică, 28 decembrie 2008

Un ghem de minciuniUn ghem de minciuni/Body of Lies, SUA, 2008.Regie: Ridley Scott.Cu: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani, Oscar Isaac.
Desi este greu sa-ti elimini din cap imaginea de "baiatul din Titanic", Leonardo DiCaprio este un actor care poate mult, si demonstreaza in rolul de agent CIA care opereaza direct "pe terenul" atat de alunecos si intesat de intrigi al Orientului Mijlociu. Intr-o lume mult mai complicata decat cea din stirile televiziunilor in care "baietii buni impusca pe cei rai" nelinistile si nervozitatea unei situatii politice actuale se transmite credibil prin personajul lui DiCaprio. Nu trebuie uitat Russel Crowe, care este absolut antitetic prin imaginea sa de agent CIA de birou, obtuz si cam obez, care isi imagineaza ca salveaza lumea in timp ce isi fotografiaza progeniturile la festivitatile scolare.
In fine este voba de un film marca Ridley Scott, care stapaneste foarte bine descrierea unei lumi in care adevarul este relativ, iar cei buni si cei rai se afla de toate partile, si face asta cu maiestrie in stiinta de a construi un film de actiune, fara a plictisi pe spectator, pentru ca cele mai bine de doua ore de film va vor tine in priza permanent. Desi cu mai putine efecte speciale si muschi, un film de gen mult mai reusit decat mai toate cele care care s-au perindat pe ecrane in ultima vreme.

Niciun comentariu: