vineri, 23 ianuarie 2009

Yes ManYes Man, SUA, 2008.Regie: Peyton Reed.Cu: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins, Rhys Darby.
Un film Jim Carrey, dus de la un capat la altul datorita talentului acestui actor.
Un film tipic pentru rolurile lui Jim Carrey, unde personajul sau, Carl, un ofiter de credite anonim intr-o banca, sperand ca isi va imbunatati viata terna, urmand sfaturile unui guru in materie (Terence Stamp foarte bun in acest rol) se hotaraste sa spuna da in orice situatie. Tipic caci ne amintim de Liar Liar unde personajul nu trebuia sa minta niciodata. Totusi tensiunea dramatica este mai diluata in acest film caci problema de a nu putea spune o minciuna salvatoare, este cu totul alta decat problema produsa in a refuza o batranica cam obsedata de sex.
Cu toate acestea Carrey este un mare actor si nu se simte pe parcursul filmului ca totusi este vorba de o poveste predictibila si cu mize dramatice mici. Mai mult un Jim Carrey pe care incepe sa se vada varsta pare cu atat mai capabil sa exprime emotii mai diverse, sa fie mai mult decat un mare comic de gaguri fizice, si astfel empatizam o data in plus cu personajul sau.

Niciun comentariu: