luni, 2 februarie 2009

Povesti de adormit copiiiPovesti de adormit copiii, Bedtime Stories, SUA, 2008, Regie: Adam Shankman. Cu: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffiths.

Adam Sandler iata ca poate juca si intr-o comedie pentru toata familia, si nu din acelea cu bulina interzis copiilor sub… ani. In acest film este Skeeter, baiatul bun la toate intr-un hotel de lux, unde asteapta ca marea sansa de a deveni directorul hotelului, sansa promisa inca din copilarie, sa se materializeze.

Dar destinul pe care ti-l tes ursitoarele se indeplineste in forme neasteptate. Astfel ca, fiind pus in situatia de a ingriji de copiii surorii sale, Skeeter baga de seama ca povestile spuse in fiecare seara se materializeaza. E adevarat ca nu chiar ca in basme, realitatea e oarecum mai prozaica, dar se materializeaza. Un film pentru toti copiii indiferent de varsta ba chiar mai ales pentru copiii care au depasit demult copilaria, daca ar fi sa ne luam dupa buletin.

Desigur este inca un film in care mesajul crede si vei reusi ni se serveste fara prea multe ocolisuri. Desiguri suntem manipulati de cei doi copii, nepotii lui Skeeter (jucati de Laura Ann Kesling si Jonathan Morgan Heit). Ca deobicei ni se serveste o galerie de personaje secundare dragalase si/sau amuzante precum Bugsy (un cobai care puncteaza fiecare scena), sau prietenul lui Skeeter, Mickey (Russell Brand), sau fiica patronului hotelului Violet ( Teresa Palmer) un fel de Paris Hilton in caricatura. Desigur eroul Skeeter ramane cu printesa.

Dar, pina la urma, este o productie Disney, iar Disney stie sa ne manipuleze frumos cu povesti cu un mesaj simplu si puternic spus printr-o multime de personaje hazoase si atasante. Deci sa ne lasam manipulati…

Un comentariu:

cuni spunea...

slab.