vineri, 20 martie 2009

Vagabondul milionarVagabondul milionar/Slumdog Millionaire, Marea Britanie, 2008. Regie: Danny Boyle, Loveleen Tandan., Cu: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar.

Am aştepta cu oarece nerăbdare să văd mult oscarizatul film al anului 2009. O aşteptare care nu a fost deloc dezamăgită.
Este acel film care poate fi calificat ca spectacol cinematografic perfect.

Povestea este fără îndoială remarcabil compusă. Drama, deşi este povestea unei vieţi, se unifică şi capătă sens şi substanta din faptul că este prezentată din perspectiva momentului de maximă intensitate emoţională, jocul televizat, echivalentul indian al unui « Vrei să fii miliardar ». Cadrul este exotic, o Indie cu inegalităţile ei de necuprins. Personajele trăiesc momente zguduitoare, fără însă ca scenariul să uite să ne şi amuze. Violenţă, moarte, dragoste şi bucurie de atrăi la un loc. Finalul este un happy-end perfect, personajul principal rămânând şi cu banii şi cu fata.

Actorii sunt perfecţi de la puştii care interpretează eroii la vârsta copilăriei până la persoanjele mature, unde actorii eroi sunt inevitabil tineri şi frumoşi.

Muzica însoţeşte fiecare moment, căci este un film până la urmă indian, un film care se exprimă prin muzică poate mai mult decât filme de pe alte meridiane.

Fiecare va găsi ceva care să-i placă în acest film.

Ca să nu mai vorbim, că deşi e un fim Indian, se abţin şi nu dansează decât pe genericul de final…

Niciun comentariu: