marți, 23 iunie 2009

My Magic

My Magic, Singapore 2008, Regia, Eric Khoo, Cu: Francis Bosco, Jathisweran, Grace Kalaiselvi, Jason Lim, Seet Keng Yew (festivalul Festasia 2009)

Un adevărat experiment psihologic este pus la cale, în care cobaiul este spectatorul. Pvestea este una melodramatică şi simplă. Un fachir retras din activitate, cazut în patima alcoolului, face cu greu faţă responsabilităţii de părinte pentru un puşti descurcăreţ şi simpatic. Aşa că se hotărăşte să reia reprezentaţiile sale duse până la extrem pentru a câştiga banii pentru educaţia fiului său.
Importantt este cum este spusă această poveste. Regizorul îşi violentează spectatorul cu reprezentaţiile extreme ale fachirului, depăşind limitele suportabilităţii vizuale. Excesul de violenţă este întrerupt de momente de un calm plat atât cât spectatorul să să nu devină insensibil. Adus psihic la limita suportabilităţii, spectatorul va recepta în plin finalul melodramatic. În mod sigur veţi părăsi sala năucit şi veţi avea nevoie de câteva minute ca să vă reconectaţi la ritmul existenţei.

Niciun comentariu: