luni, 29 martie 2010

Cum sa iti dresezi dragonul


Cum sa iti dresezi dragonul/How to Train Your Dragon, SUA, 2010.Regie: Dean DeBlois, Chris Sanders.Cu: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Craig Ferguson, Jonah Hill.
Un film care retine bine esenta basmului, Praslea pe care nimeni nu da doua parale se dovedeste ceva mai destept decat restul gastii de vikingi gata sa agite topoare si alte scule aschietoare, si sa invinga dusmanul (dragonii) prin prietenie. Dragonii sunt draguti foc , de fapt se comporta ca niste pisicute alintate, chiar daca scot flacari pe nari.
Despre animatie..., tinand seama ca e vorba de tot felul de figuri de saltimbanc calare pe dragoni in zbor, m-a pocnit revelatia. Succesul "Avatarului" nu poate fi explicat decat de un singur lucru, adultii nu se duc la desene animate. Daca oamenii ar fi frecventat cu asiduitate filmul de animatie, si-ar fi dat seama ca grafica din "Avatar" e nimica toata pe langa minunile pe care le fac creatorii din filmele de animatie, si asta standard, fara ca nimeni sa se laude prea mult cu asa ceva. Deci, oamani mari, mergeti la desene animate!

Niciun comentariu: