luni, 13 septembrie 2010

Americanul


The American/Americanul, SUA, 2010.Regie: Anton Corbijn.
Cu: George Clooney, Irina Björklund, Lars Hjelm, Johan Leysen, Paolo Bonacelli.

Un regizor (Anton Corbijn cunoscut mai mult pentru productii videomusicale) a descoperit zicala cu iadul e pe pamint, si a facut un film despre asta. Pentru romani asta nu e chiar o noutate ca de cand cu criza simt ca de talpa Iadului prin buzunar si traiesc sentimentul asta in fiecare zi. Totusi daca mai sunteti inca curiosi sa vedeti cum e asta mergeti la film sa vedeti Americanul. Macar pentru ca e si Clooney. Fetele insa sa nu se astepte la mare lucru, e un Clooney in varianta minimalist europena adica cu barba crescuta aiurea, tatuat de calitate proasta, si cam instabil emotional in relatia cu femeile, adica ba le iubeste, ba le impusca.
Baietii, daca au auzit ca e ceva cu asasinate, iarasi o sa fie dezamagiti, sunt cateva crime pe ici pe colo dar scurte si la obiect fara mare tam-tam.
Parca cel mai activ personaj este chiar peisajul, niste satuce italiene pierdute prin munti frumosi de sa-i pui in rama.
Clooney vorbeste mai putin decat un popa localnic (si asta pacatos si cu ceva rapoarte de dat la ...ptiu, ala cu pucioasa), se incurca cu o prostituata ( nu , nu-i romanca,) si mesterese la niste tevi si suruburi parca ar fi Gica de la scularie.
Si totusi daca vreti sa vedeti cum se face un thriller cu mult suspans dintr-o poveste in care nu se intampla mai nimic, filmata intr-o maniera pseudo realista, mergeti sa vedeti Americanul. Apoi o sa radeti la toate thrillerile americane cu batai, impuscaturi, sange si alte gadgeturi sa-ti ia ochii.

Niciun comentariu: