Clătitele lovesc din nou, de data asta în stil japonez.
Ingrediente:
200 gr faina
4 oua
1 lingurita praf copt
2 linguri miere
100 gr zahar
un praf de sare
un praf de sare
4 linguri apa.
Ustensile: tigaia de clatite, spatula castron pentru amestec
Se bat bine ouăle cu zahărul (de preferinţă cu mixerul) până amestecul devine albicios şi îşi dublează volumul.
Făina adaugaţi-o treptat, amestecând, ca să nu se facă cocoloaşe. Apoi se pune restul, şi se amestecă.
Compoziţia finală este consistentă, de genul smântânei grase.
Se dă la frigider pentru cel puţin o jumătate de oră.
La foc mic se toarnă în tigaie cam jumătate de polonic şi se coce cam un minut, până cânde se acoperă de băşici la suprafaţă. Compoziţia fiind groasă nu vă aşteptaţi să se răspândească pe toată suprafaţa tigăii. Se întoarce cu spatula şi se mai lasă cam jumătate de minut. Aspectul final este un maroniu frumos pe cele două părţi cu o muchie gălbuie.
După cum se poate ghici din ingrediente are un gust de pandişpan, e un fel de pandişpan făcut la tigaie.
Din cantităţile arătate ies 8-10 clătite.
Din cantităţile arătate ies 8-10 clătite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu