marți, 1 martie 2011

Chec cu lapte

Este una dintre cele mai rapide modalităţi de a face un chec.

Ingrediente

1/2 litru lapte,
1/2 kg făină (merge şi integrală),
300 g miere de albine (cantitatea poate varia după gust),
3 ouă
120 g stafide,
120 g miez nucă,
2 pliculeţe de praf de copt,
2 linguriţe scorţişoară,
un praf de sare.

Sunt necesare două tăvi de cozonac tapetate cu hărtie de copt şi un castron mare pentru amestecat ingredientele.

Se toarnă mierea în lapte şi se amestecă. Puteţi să încălziţi uşor ca să se amestece mai repede. Dacă aţi încălzit aşteptaţi să se răcească. Bateţi ouăle, turnaţi-le în lapte şi amestecaţi.

 Puneţi apoi în compoziţie, treptat ca să nu se facă cocoloaşe, făina,sarea, scorţişoara  şi praful de copt şi se amesteca.
La final puneţi stafidele şi nucile şi apoi omogenizaţi. Toate operaţiunile acestea, chiar şi pentru cei mai puţin dibaci, durează maxim 10 minute.

Se pune în forme şi se dă la cuptor la aprox 140 grade pentru 50-60 min.

După coacere se răceşte în forme.

Aşteptaţi să se răcească înainte de a-l consuma. Pot să spun că e chiar mai bun după ce trece o zi după ce e făcut şi rezistă mult timp. Nu e cel mai grozav chec, dar e sigur cel mai uşor de făcut. Cel mai bun e la micul dejun, unde poate înlocui pâinea, cu unt şi cu dulceaţă.

Niciun comentariu: