vineri, 8 aprilie 2011

Avocatul din limuzină

Avocatul din limuzină/The Lincoln Lawyer, SUA, 2011. Regie: Brad Furman. Cu: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Josh Lucas, Ryan Phillippe, John Leguizamo, William H. Macy, Frances Fisher.
 Povestea este una destul de banală, o dramă judiciară, gustată de publicul american ca gen, ceva despre moralitatea apărării unor infractori în faţa justiţiei, inocenţă, secretul profesional al avocatului. Ai putea spune: plictiseală mare!
Partea bună este că regizorul Brad Furman alege în a considera povestea doar un simplu suport pentru un conflict de caractere.  Atenţia sa se îndreaptă spre personaje şi emoţiile lor. Bineinteles ajutat de o interpretare la superlativ, a lui Matthew McConaughey, avocatul din limuzină. Cunoscut pentru roluri din filme uşurele, comedioare romantice, am descoperit cu plăcere un mare actor. Plus restul echipei, fiecare având o partitură nuanţată şi atent urmărită de cameră. Aşa că în final publicul se ataşează inevitabil de personaje, şi răsuflă uşurat când totul se termină cu bine.

Niciun comentariu: