sâmbătă, 16 aprilie 2011

Clătite cu mălai

O reţetă de clătite care seamănă cu cea de Clătite scoţiene.

Ingrediente
125 g mălai,
125 g făină albă,
60 g unt
250 ml lapte
2 ouă,
1 linguriţă praf de copt
3 -4 linguri de zahăr
un praf de sare.

Puneţi untul la topit. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi pe foc. Luaţi de pe foc puneţi laptele şi cele două ouă bătute.

Într-un castron puneţi făina, mălaiul, praful de copt şi sarea. Deasupra turnaţi amestecul cu lapte. Amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi cel puţin o jumătate de oră la rece la frigider. Ideal este să stea peste noapte până dimineaţa.
Amestecaţi din nou şi faceţi acest lucru periodic (mălaiul are tendinţa de a se aşeza în partea de jos a vasului).
În tigaia de clătite turnaţi cam jumătate de polonic. Compoziţia este destul de vâscoasă şi nu vă aşteptaţi să se răspândeasc'ă pe toată suprafaţa tigăii. Se coace cam 1 minut pe o parte, când face băşici pe toata suprafaţa, se întoarce şi se mai lasă vreo 30 de secunde. Totul la foc moderat spre mic, altfel se ard pe exterior şi rămân crude la interior.

Au un gust special de la mălai şi merg excelent cu gemuri şi dulceţuri mai acrişoare.

Niciun comentariu: