sâmbătă, 2 aprilie 2011

Falafel

 Inca ceva de post, cu năut: falafel

Ingrediente:
- 300 g boabe de năut
- o ceapă
- un căţel de usturoi,
- o legătură de pătrunjel,
- 3-4 linguri de făină,
- o liguriţă de bicarbonat,
- sare şi piper după gust.

Se lasă năutul peste noapte la înmuiat. 
Dacă la momentul când doriţi să-l preparaţi consideraţi că nu e suficient înmuiat puteţi să-l fierbeţi un pic, dar nu e obligatoriu ca năutul să fie fiert.
Se pune la tocat în robot, până se obţine o pastă. Se răstoarnă din robot în castron.
Tot în robot se pune pătrunjelul, ceapa, usturoiul şi se toacă fin.
Se amestecă cu pasta de năut. Se adaugă sarea, piperul, făina şi bicarbonatul.
Se amestecă cu mâna pentru a se omogeniza bine pasta. 
Din amestec se fac nişte chifteluţe plate (ies aproximativ 16).
Se aşează pe tava de copt (se poate folosi hărtia de copt ca să nu se lipească de tava), şi se dă la cuptor la 200 grade (la foc mare).
Se lasă 15-20 minute, după care se îmtorc şi se mai lasă 5 minute.
În exemplul din fotografie chifteluţele de năut au fost tăvălite şi prin susan.
Este delicios cu salată.

Un comentariu:

Bucataras spunea...

de ce se spune catel de usturoi si nu pisic de usturoi. Un pisic de usturoi tocat marunt, suna mai apetisant. eiiiiiiii....