duminică, 3 aprilie 2011

Gnomeo si Julieta

Gnomeo si Julieta/Gnomeo and Juliet, Marea Britanie-SUA, 2011.
Regie: Kelly Asbury.Cu: Jason Statham, Emily Blunt, James McAvoy, Michael Caine, Patrick Stewart, Dolly Parton, Ozzy Osbourne.

Cine se plânge că scenariul e previzibil este la rându său previzibil şi fără imaginaţie. Aşa cum ni se spune din prolog povestea aceasta s-a mai spus, e Romeo şi Julieta în variată cu două clanuri de pitici de grădină. O poveste foarte britanic spusă, produsă de Elton John cel mai britanic produs al showbiz-ului. Şi să nu vă miraţi că e o coloană sonoră recital Elton John, de altfel cât se poate cu gust foloste melodiile sale, ba chiar şi prilej de pastişă pentru nişze videoclipuri renumite ale cântăreţului. Un film atât de britanic încât şi perechea de chiloţi prezentă într-un moment al filmului este decorată evident cu Union Jack.Iar piticii de grădină sunt bineînţeles albaştri şi roşii, adică culorile britanice.
În rest umor de calitate, ritm fără o secundă în care să nu se întâmple ceva, animaţie stilizată după tipicul tradiţiei britanice a animaţiei cu figuri din plastilină, voci ale unor actori britanici celebri, pitici adorabili pentru cei mici, morala dragostei, şi o reverenţă către Shakespeare.
Nota 10.

Niciun comentariu: