sâmbătă, 14 mai 2011

Thor


Thor, SUA, 2011.Regie: Kenneth Branagh. Cu: Anthony Hopkins, Natalie Portman, Chris Hemsworth, Ray Stevenson, Idris Elba, Rene Russo, Kat Dennings.

Un film în care ciocanul lui Thor joacă rolul principalul. Nu vă gândiţi la prostii, e vorba de mitica armă a zeului nordic Thor, sub formă de ciocan, numită şi Mjöllnir, dar nu vă chinuiţi cu pronunţia, eu aş încerca varianta miau-niau. E adevărat că zeul se poartă pe alocuri numai în blugi şi la bustul gol, numai bine cât să pună în valoare fizicul blond, anume cât să se îndrăgostească domniţa Natalie Portman de dânsul, ce să mai vorbim că ştie să sărute mâna elegant la cucoane, adică aşa cum trebuie să fie un erou irezistibil.
În altă ordine de idei trebuie remarcat că pe meleagurile extraterestre politica se face mai cinstit, cu ciocanul,cu ciomagul, şi alte bune practici contondente, doar fratele lui Thor, Loki,  cu trucurile lui de vrăjitor de doi bani de bâlci provincial seamănă oarecum cu personajele dâmboviţene, aşa mic şi plin de frustrări cum este.
Prin film se învârt şi nişte indivizi împrumutaţi de la Men in Black însă nici ei nu ştiu prea bine cu ce scop în afară de acela de avea pe cine cafti Thor.
În rest agitaţie mare, zeii ba zboară, ba se dau cu fundul de pământ, lasere contra ciocane, Kenneth Branagh pe afiş, dar în mod hotărât nu e Hamlet.