miercuri, 15 iunie 2011

Prajitura cu cafea

O prajitura care se potriveste foarte bine unei dimineti tihnite.

Ingrediente:

  • 150 g unt nesarat
  • 150 g zahar
  • 4 oua batute usor
  • 30 ml esenta de cafea (faceti o cafeluta ceva mai tare)
  • 150 g faina
  • 125 g miez de nuci nuci sau alune de padure sau migdale sau din toate acestea sfarmate
  • o lingurita de praf de copt
  • un praf de sare.
Ustensile: o tava de copt rotunda de 20 cm, mixer, castron pentru amestec, hartie de copt

Se pune untul la temperatura camerei in castron in bucati mici si zaharul. Se amesteca cu mixerul pina se incorporeaza bine zaharul si capata un aspect pufos. Apoi se adauga ouale batute treptat si amestecandu-se cu mixerul la viteza mica. Se pune si esenta de cafea.

Dupa aceea turnati faina praful de copt si sarea si amestecati pina se incorporeaza toata faina. Amestecati apoi si nucile sfarmate.

Tapetati tava cu hartie de copt si dati la cuptorul care a fost incalzit in prealabil la 180 grade (foc puternic dar nu maxim). Coaceti cam 30 minute.

NU o mancati calda. De fapt savoarea maxima o capata abia dupa vreo 24 de ore de stat.



2 comentarii:

Bucataras spunea...

Cum adica sa stai cuminte 24 de ore langa o prajitura, fara sa o atingi?! Da, ce fel de tortura mai este si asta?

Anonymous spunea...

E tort nu tortura...