joi, 30 iunie 2011

Scone

 Daca tot e vorba de un mic dejun tihnit iata si nelipsitul insotitor al ceaiului servit in stil britranic: scone (s).

Ingrediente:

  • 260 g faina
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • un praf de sare
  • 75 g unt nesarat rece
  • 1 ou
  • 120 ml smantana
  • cateva picaturi de esenta de vanilie.
Ustensile: castron pentru amestec ingrediente, tava de copt, hartie de copt, 

Puneti faina in castron. Taiati untul marunt. Amestecati manual cu faina zdrobind bucatile de unt pentru a deveni cat mai mici, omogenizand. Adaugati restul ingredientelor si incepeti sa framantati manual in castron pentru a obtine un aluat. Daca e prea lipicios mai adaugati faina pina cand constatati ca se desprinde cu usurinta de pe castron si de pe mina. Pe un blat presarat cu faina intindeti aluatul pina la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Taiati cu un pahar forme rotunde pe care le asezati in tava acoperita cu hartie de copt. Ar trebui sa iasa cam o duzina din cantitatile aratate. Le puteti unge deasupra cu putina smantana.
Se da la cuptorul incalzit la 180 grade (foc puternic dar nu maxim) pentru aproximativ 20 min. Tava se aseaza la mijlocul cuptorului. Au tendinta de a se coace mai puternic in partea inferioara. Daca observati acest lucru reglati dupa 10-15 minute ca sa se faca incalzirea doar din partea superioara, sau, daca nu aveti posibilitatea sa faceti acest reglaj, mutati pur si simplu tava mai sus.

Merg ca unse cu unt si dulceata.


Niciun comentariu: