luni, 31 octombrie 2011

Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului

Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului/The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, SUA- Noua Zeelanda, 2011. Regie: Steven Spielberg. Cu: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost, Toby Jones, Tony Curran.

V-ati intrebat cum ar fi aratat Indiana Jones pe mainile unui Spielberg avand la indemana tehnologia de astazi? Exact cum este Tintin.

Spielberg efectiv aduce tehnologia motion capture in main stream-ul cinematografiei. Desigur s-a mai folosit asa ceva, dar fie pentru SF, fantezii, sau filme in traditia animatiei clasice.

Spielberg are o fantezie debordanta, pe care cadrul cinematografiei coonventionale nu mai poate sa o cuprinda. Cu tehnica motion capture orice devine posibil, iar asta e domeniul lui Spielberg, imaginatia fara limite transpusa in imagini. 

Actiune pura, fara insa a trada cu ceva aventurile originale ale Lui Tintin, ba chiar cu reverenta catre Herge la inceputul filmului care ii face portretul lui Tintin, un portret care este asa cum il stim din benzile desenate. Plus umor de calitate asigurat de personajele secundare asa cum stim din lectia Disney.

Nu o sa ma mire deloc daca vor urma o multime de imitatori ai acestui film, si nu cumva in scurt timp acest tip de film va deveni standardul pentru cinematografie. Poate ca am asistat la un moment de cotitura al cinematografiei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ai uitat sa mentionezi si foarte foarte importanta poveste cu pirati :) poantele sunt foarte tari

Anonim spunea...

Piratii desigur, sunt la moda.