duminică, 30 octombrie 2011

Chec cu banane

Checul cu banane imi aminteste de Londra, unde l-am mancat prima data. Se gaseste si pe la noi, la un lant de cafenele. Dar e mai bun facut acasa.

Ingrediente:


  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • nucusoara macinata 1/2 lingurita
  • 160 g unt
  • 230 g zahar
  • 2 oua
  • 3 banane facute piure
  • un praf de sare
 Bateti cu mixerul untul si zaharul pina capat un aspect aerat cremos. Adaugati peste unt si ouale pe rand si amestecati pina la omogenizare.. Adaugati piureul de banane si amestecati. Apoi adugati faina, praful de copt, nucusoara si sarea. Amestecati bine.
Tapetati forma de chec cu hartie de copt si turanati compozitia.. Se da la cuptorul incazit la 170 grade (ceva mai tare decat mediu). Se pune in partea superioara a cuptorului. Se lasa la copt cam 45 minute. 

Cantitatile sunt pentru un chec.

Niciun comentariu: