duminică, 6 noiembrie 2011

Biscuiti cu dovleac

Din seria ce se mai poate face cu dovleac, biscuiti cu dovleac!
Ingrediente:


  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 175 g faina
  • 100 g faina integrala
  • 250 g dovleac copt
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita nucusoara
  • 1/2 lingurota scortisoara
  • 2-3 picaturi de esenta de vanilie
  • 100 g miez de nuca sfarmat grosier
  • 100 g stafide.
Aveti nevoie de mixer.

Se coace dovleacul vreo 20-30 minute la cuptor. Arata tare bine dovleacul copt.
Apoi se face un piure din miezul de dovleac.

Intr-un castron se bate untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer pina capata o consistenta cremoasa, aerata.
Apoi se adauga dovleacul, faina si oul batut si se amesteca cu o lingura. Apoi se pun si condimentele, vanilia, praful de copt si bicarbonatul si se amesteca bine.
La urma se adauga faina integrala, nuca si stafidele. Se amesteca pentru a se omogeniza. Amestecul este tare de consistenta unui aluat.
Cu o lingura se formeaza biscuitii care se aseaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute. Daca se ard in partea inferioara mutati tava in partea superioara a cuptorului.

Sunt moi cand sunt scosi de la cuptor dar se intaresc cand se racesc.Eu am folosit pentru formarea biscuitilor o lingura pentru cupe de inghetata si au iesit 20 de bucati. Daca folositi o lingura normala probabil vor iesi mai mici si un numar cam dublu.

Un comentariu:

Bucataras spunea...

Vreau si eu 10 biscuiti fara plata :)pana la 20 noiembrie. Comanda e cat se poate de serioasa.