marți, 15 noiembrie 2011

The Help - Culoarea sentimentelor

SUA- India- Emiratele Unite Arabe, 2011. Regie: Tate Taylor. Cu: Bryce Dallas Howard, Emma Stone, Mike Vogel, Viola Davis, Sissy Spacek, Octavia Spencer, Jessica Chastain.

Un film ce poate fi caracterizat o poveste spusa in bunul stil calsic. Si asta vine de la un regizor fara multa filmografie (cariera sa e legata de TV), si ii iese nemaipomenit.

Povestea este una despre discriminare, dar spusa dintr-o perspectiva foarte intima si umana cea a relatiei dintre menajerele de culoare si stapinele albe, undeva in Sudul american in anii cand miscarea pentru drepturile civile nu obtinuse inca prea multe succese. O poveste care fereste filmul de tezism.

Insa cel mai bun lucru sunt caracterele. E un film cu caractere puternice, cu actori care le dau viata la superlativ. 

Viola Davis (Aibillen) si Octavia Spencer (Minny) sunt cele doua manajere care conduc o lupta de emancipare, dar una foarte speciala care este o lupta in principal cu propriile prejudecati pe un camp de lupta unde o simpla barfa sau zvon distruge reputatii si locul in societate.

De cealalta parte Bryce Dallas Howard este stapana rasista, cu un rol de personaj negativ lucrat spre perfectiune.

Si un citat din film: "Minny don't burn fried chicken" (Minny) Dupa ce o sa iesiti de la film o sa salivati ca o sa va indesati in primul fast food cu pui prajiti.

3 comentarii:

Stefan spunea...

http://cronicarul.blogspot.com/2011/11/help-culoarea-sentimentelor.html

le cat spunea...

pofta nu doar de fried chicken ci de "all american good food" gen fasole si porumb si mashed potatoes si placinta(fara surpriza...)pai imi venea sa ma duc direct la ruby tuesday dupa asta :o)

plus e tare faza cu Crisco, parca vezi in fara ochilor genul de reclama din anii 60 cu o Mammy care prezinta minunea moderna - grasimea hidrogenata

Super tare film!!!

Anonim spunea...

Miam miam!