miercuri, 23 noiembrie 2011

In Time

In Time, SUA, 2011. Regie: Andrew Niccol. Cu: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Olivia Wilde.

Fiind un film de Andrew Niccol nu e deloc surprinzator ca filmul seamana tare mult cu succesul mai vechi Gattaca. O poveste SF, o utopie/distopie despre o lume puternic discriminata. In Gattaca era vorba de discriminarea genetica, in In Time e vorba de discriminarea intre bogati si saraci. Ideea e plina de resurse: oamenii au un timp limitat de trait care se cumpara si se vine (si chiar se fura). Cei bogati sunt practic nemuritori, cei saraci traiesc la propriu de pe o zi pe alta. Pentru cine nu are aversiune la mesaje cu iz stangist, este desigur o idee puternica.

Desi e vorba de acelasi stil minimalist, cu un SF axat pe dramatism si nu pe gadgeturi si efecte speciale, comparatiile , pozitive, cu Gattaca se opresc aici.

De data aceasta scenariul nu se mai ridica la acelasi nivel, este plin de lacune de logica, care fac si pe cel mai binevoitor spectator in a accepta conventiile narative, sa fie deranjat de inconsistenta actiunii.

Pe de alta parte filmul e cu Timberlake si compania. Nu ca multcunoscutul cantaret nu si-ar face datoria, dar cand iti amintesti de prestatia din Gattaca a lui Ethan Hawke, Uma Thurman  si Jude Law...

In consecinta In Time e cam waste of time.

Niciun comentariu: