sâmbătă, 17 decembrie 2011

Moneyball

Moneyball: Arta de a invinge, Regie:Bennett Miller. Cu: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Kathryn Morris, Chris Pratt,

Brad Pitt nu mai e june prim. Si o stie si el. Asa ca a venit vremea sa mizeze pe roluri dramatice. Moneyball este un film facut sa arate ca poate. Si ii iese cat se poate de bine. 

Subiectul e cat se poate de ofertant: un antrenor de baseball, personaj real, Billy Beane mizeaza in organizarea echipei sale, o echipa cu buget redus, pe indicatori statistici, astfel incat sa poata utiliza cat mai bine jucatorii pr care si-i poate permite.

Desi pare un subiect facil, nu e si un rol facil. Billy Beane nu e dintre invingatorii incununati cu lauri si succes in cont, victoria e mai mult asupra sa insusi si inhibitiile proprii.  O victorie in competitia cu tine insuti e greu de aratat pe ecran, dar lui Brad  Pitt ii iese rolul.

Ca lucrurile sa fie perfecte, si rolul secundar al specialistului in calcule statistice, e facut senzational Junah Hill, un actor stiut doar din comediile TV de dupa-amiaza.

Niciun comentariu: