Sunt mare consumator de clătite. Ştiu cum este după o "supradoză". Nu e prea plăcut. Deci am încercat variante care să mai uşureze situaţia în momentele când cad în păcatul lăcomiei.
Inspirat de reţetele raw am înlocuit laptele cu banane. Vă povestesc ce a ieşit.
Ingrediente:
- 2 banane
- 1 cana de faina de orez,
- 2 ouă
- 2-3 linguri de ulei
- 1 plic de praf de copt.
Am luat bananele şi le-am pasat bine într-un piure cât mai fin posibil. Piureul de banane l-am pus în două căni şi am completat cu apă cât să umplu cănile. Am amestecat bine ca să iasă o pastă.
Compoziţia de banane am amestecat-o cu făina de orez, ouăle şi uleiul. Dacă vi se pare că e prea gros mai puneţi apă. Trebuie să iasă cam ca o smântână de magazin. Se dă la rece vreo jumătate de oră.
În rest urmaţi indicaţiile de la clătite scoţiene .
Merge şi cu făină de grâu, dar cu făina de orez e mai dietetic.
Merge chiar şi fără ouă, dar sunt cam sfărâmicioase, şi parcă nu prea gustoase.
Nu numai că sunt mult mai uşoare pentru digestie, dar au şi un gust special şi parfum de la banane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu