Deoarece mi-a ramas ceva pulpa de dovlecel nefolosit de la reteta anterioara (dovlecel cu qinoa), am cautat ce sa fac cu aceasta. Un chec cu dovlecel.
Suna cam ciudat, dar va spun de la inceput ca e unul dintre cele mai bune checuri pe care le-am mancat.
Secretul e chiar dovlecelul. Acesta tine umezeala, si astfel checul iese umed si cremos ca o prajitura, gata sa-l mananci cu lingurita.
Ingrediente:
- 350 g dovlecel ras (2 dovlecei nu prea mari),
- 3 oua
- 130 ml ulei,
- un strop de esenta de vanilie,
- 230 zahar,
- 1/2 lingurita sare,
- 1 lingurita praf de copt,
- 1 lingurita bicarbonat,
- 75 g cacao,
- 270 g faina.
Intr-un castron se amesteca dovlecelul dat pe o razatoare medie cu ouale batute, uleiul si esenta de vanilie.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, sarea, cacao, praful de copt si bicarbonatul. Peste acestea se pune amestecul cu dovlecel. Cu o lingura se omogenizeaza totul bine pina devine de consistenta unei creme.
Se toarna compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Cantitatile enumerate sunt pentru un singur chec.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade (foc puternic dar nu maxim)
Se coace cam 50 de minute. Daca introduceti un betisor in chec si iese putinn manjit cu prajitura, nu va speriati: la alte prajituri este semn ca nu e copt, la aceasta asa trebuie sa fie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu