duminică, 11 martie 2012

John Carter

 Regia:

Andrew Stanton, Cu:  Taylor KitschLynn Collins and Willem Dafoe

Deoarece am vazut ca e un film regizat de Andrew Stanton, care a făcut minuni în animaţie (Finding Nemo, Wall-e) mi-am spus: Forţa fie cu tine, şi am intrat la această producţie care după trailer părea un cocktail Star Wars, Avatar şi Dune. 
Nu a fost chiar atât de dramatic pentru nervii mei, cât ar fi putut să fie. În cele două ore şi ceva cât are filmul, am reuşit să nu casc, deşi cam totul era deja vu, la fel de interesant ca emisiunile de după revelion "Dacă doriţi să revedeţi".

Se pare că în materie de creativitate, SF-ul cinematografic suferă de retard mintal la nivelul vremurilor când Lucas scotea Star Wars. 
Geaba se scrie peste tot că e un film tribut marelui Burroughs, şi romanului său A PRINCESS OF MARS, apărut acum fix 100 de ani, personajul e gol precum confratele său Tarzan care umbla numai în chiloţi.
Partea bună e că John (Taylor Kitsch- numele Kitsch e o predestinare pentru astfel de roluri) ţopăie tot filmul ca o lăcustă, iar Lynn Collins are ochii albaştri. Carter e puternic (cât permit efectele speciale) şi tandru, iar Mark Strong e chel de-a binelea, dar ne manifestăm  înţelegerea că numai cu salariul din filmele europene nu poţi să trăieşti decent la Londra, aşa că faci un ban cinstit în dudele de peste ocean).

Niciun comentariu: