duminică, 8 aprilie 2012

La pescuit în desert/Salmon Fishing in the Yemen

La pescuit în desert/Salmon Fishing in the Yemen, Marea Britanie, 2011.Regie: Lasse Hallstrom. Cu: Emily Blunt, Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas.

Dacă aţi avut curajul să intraţi la un film cu un titlu care sună a nonsens, desigur nu v-aţi aşteptat ca povestea filmului să aibă vreo logică. Aşteptările sunt satisfăcute pe deplin, ceva despre somon în deşert, bărbaţi la vârsta mijlocie, corporatiste cam frustrate şi vorbitoare de limba chineză, şeic excentric, terorişti, salvări miraculoase (cu undiţa, of course!), soldat missing in action. Aţi priceput ceva? Nici eu.

Noroc că totul e bine împachetat cu un aer british, tot aşa cum arabii din film poartă kilt scoţian. Cu larga contribuţie a lui Kristin Scott Thomas, cu un rol manipulator (un fel de face tot din spetele guvernului britanic, care mai are timp să-şi urecheze şi ceata de puşti adolescenţi) şi care îi iese foarte bine. Aşa că filmul iese inegal, unde e dumneaei, mai ales pe la început, e antrenant şi cu umor, după care regizorul uită de madama de fier din spatele ministrilor şi plictiseala e cam mare.

Niciun comentariu: