luni, 14 mai 2012

The Avengers, tocăniţa cu supereroi


SUA, 2012.Regie: Joss Whedon.  Cu: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Evans, Gwyneth Paltrow, Jeremy Renner.


În primul rând declar răspicat, mi-am ratat cariera. Trebuia să mă fac scenarist. Din câte am înţeles se plăteşte bine chestia asta în America, iar după ce am văzut  The Avengers mi-am dat seama că nici nu îţi trebuie vreun talent pentru asta. Am scris reclamaţii către autorităţi mai literare decât scenariul de la Avengers. Nici chiar engleza nu trebui să o ştii prea bine , că e musai ca supereroii să vorbească cu accent străin ca să dea bine în film.
Originalitate?Bleah! Concept inutil. Dacă s-a vândut destul popcorn la anteriorul  film cu Thor se va vinde şi la următoarele cinci. Măcar de plictiseală.
La nevoie îl scoatem şi pe Captain America de la naftalină. A înviat el  Bobby în Dallas, şi nu era supererou.
Se mai învârt prin cadru şi ,pe lângă Thor şi Captain America, cu treabă sau fără trabă, Iron Man, Hulk, Hawkeye şi Black Widow.  Toţi par supăraţi, se ceartă între ei, îşi adresează glumiţe îndoielnice, mai ceva ca în Parlament.
Credeţi că personajele negative sunt mai faine? Nţţţ! Loki pare o muieruşcă depresivă, supărată că nu şi-a cumpărat ultimul model de Vuiton.
Extratereştrii … cu un mic up-date la design vin în scenele de luptă de la final precum cei din Transformers III.
Iar regia… de asta s-au ocupat mai mult băieţii de la computer cu grafica digitală, aşa că filmul seamănă cu nivelul x din Warcraft (marcă înregistrată, of course)!


Niciun comentariu: