joi, 19 iulie 2012

Ice Age: Continental Drift

Ice Age: Continental Drift, USA 2012, Regia: Steve MartinoMike Thurmeier


Intalnirea cu prieteni vechi este intotdeauna placuta. Asa si cu Manny si gasca sa din Ice Age. E ca o intalnire de familie la fiecare episod, in care placerea revederii e combinata cu cea a posibilitatii de a-i barfi un pic de rau. In final insa le scuzam tot.
Asa ca le scuzam povestea un pic prea subtire. O catastrofa (veveritoiul Scrat are rolul sau in asta) il desparte pe Manny de familie. Ajutat de prietenii sai, Sid si Diego, va parcurge aventura reunirii.
Piedicile vor veni din partea piratilor (sunt la moda).Ajutorul pica deus et machina din partea bunicutei lenesului Sid.
Ca veni vorba de bunicuta, filmul nu dezamageste in a introduce personaje. Nesuferita bunicuta e unul, dar si gasca de pirati merita toata atentia. Povestea nici nu prea importa atat timp cat asigura suportul pentru o vesela escapada pentru atatea personaje simpatice cu blana.
Gagurile si trimiterile ironice la tot felul de icon-uri ale culturii de consum, si nu numai, sunt la tot pasul. Veverita Scrat si cei doi opusumi, nu dezmint asteptarile.
Replici memorabile:
We are stupid. Beep. (oposumul) 

Niciun comentariu: