duminică, 9 decembrie 2012

Cloud Atlas, Atlasul norilor

Cloud Atlas, Atlasul norilor, USA 2012, Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski. Cu: Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Hugh Grant, Jim Broadbent.

Familiei  Wachowsk ii place sa faca filme inspirate din cultura New Age. Daca Neo din Matrix ea un fel de Iisus pentru consumul generatiilor New Age, mai mult amatoare de povesti tantrice decat de citirea Bibliei, iata acum ca vin cu un alt salvator al lumii, Sonmi 451. Totul amestecat cu o poveste despre reincarnare (cei care ati urmat sfatul profesorului de romana la scoala si ati citit Adam si Eva de Rebreanu cam stiti povestea).
Asa ca se pun cap la cap 6 povesti care incarneaza aceleasi tipuri de oamani buni si rai, de indragostiti, si alta fauna, din care vreo 2-3 povesti puteau sa lipseasca pe motiv de plictiseala si faceu si filmul mai scurt, mai comestibil, iar cei cu vezica mai suferinda nu se foiau pe scaun sa treaca cele aproape 3 ore de film.
In fine daca se limitau la povetea celor 4 mosulica dornici sa evadeze de la azil era chiar o comedie faina, si urmaririrle SF marca Wachowski (le stiti din Matrix) sunt de inghitit, dar pe ansamblu totul e incarcat cu multe lucruri care puteau sa lipseasca.

Un comentariu:

Ghost spunea...

da' dacă nu era cu reîncarnare, ci cu urmaşii care cum ar veni, copiii, copiilor... etc,
însă pentru vizualizarea continuităţii genetice, au refolosit actorii...