vineri, 28 decembrie 2012

The Angels' Share

The Angels' Share, Marea Britanie 2012, Regia: Ken Loach, Cu:Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane

Un film cu o poveste simpla dar puternica. Un baiat din suburbiile Glasgow-ului, Robbie, abonat al curtilor de justitie pentru infractiuni, dupa ce devine tata vrea sa scape de stilul sau de viata si sa devina om asezat. Cu sprijinul lui Harry, responsabilul de activitatile de munca corectionala la care este condamnat, isi gaseste acest drum in industria productiei de whisky (e o poveste foarte scotiana!) Desigur drumul spre aceasta "eliberare" din lumea fara orizont in care traieste nu e simplu, dar cu ajutorul gastii de prieteni (si ei abonati ai infractionalitatii marunte) reuseste.
Totul spus cu mult umor.
Un film excelent, unde se combina un scenariu bine scris, cu un mesaj puternic insotit de personaje secundare care asigura umorul si tin spectatorul in priza, cu maiestria lui Ken Loach de a  spune povbesti simplu fara incarcatura inutila. Si mai ales este vorba de talentul actorilor, pentru ca fiecare in parte trebuie sa fie un caracter plin de nunate pentru a fi credibil si interesant pentru spectator in aceasta poveste.

Niciun comentariu: