Ingrediente:
- 2 cani de gris
- 2 cani de faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 pachet de unt de 200 g
- 2 linguri de semninte de anason macinate praf
- 2 linguri de apa de flori de portocal
- 1 cana si jumatate de lapte,
- 1 cana si un sfert de zahar
- 4-5 picaturi de esenta de vanilie
- un praf de sare
- cateva seminte de fistic sau migdale pentru decor
Se pune laptele la incalzit si se amesteca cu zaharul pina se dizolva zaharul. Se ia de pe foc si se pune apa de flori de portocal si esenta de vanilie.
Separat se pune grisul, faina, praful de copt, semintele de anason macinate si sare. Untul, la temeperatura camerei (inmuiat) se taie bucati. Se lasa o bucata mica pentru uns tava. Restul se pune peste faina si se framanta cu mina pina se obtine un amestec relativ omogen cu aspect de pesmetului.
Peste acest amestec se toarna laptele. Se amesteca. Se obtine un aluat vascos.
Se unge tava cu unt si se pune aluatuul. Se lasa 10 minute la rece in frigider. Se pun samburii de fistic sau migdale deasupra pentru decor.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute.
Migdalele se curata usor de coaja daca le inmuiati.
Incercati prajitura cu iaurt.
2 comentarii:
vreau si eu :'(
S-a mantuit!
Trimiteți un comentariu