sâmbătă, 29 iunie 2013

Monsters University

Monsters University, SUA 2013, Regia Dan Scalon, 

Tinand seama ca Monsters Inc.  este unul dintre cele mai reusite filme de animatie care s-au facut vreodata m-am dus la cinematograf la Monsters University convins ca fie si daca acest din urma film e macar pe jumatate atat de bun cat Monsters Inc. atunci merita sa-l vad.
N-a fost sa fie. Monsters University este o "duda" perfecta. Povestea este obisnuita competitie dintre "fraierii" universitatii si "baietii populari" (sunt sigur ca puteti numi cel putin o duzina de filme in care ati vazut povestea asta) fara nici cel mai modest efort de a aduce ceva original. Gagurile sunt slabe, mai spuneam ca umorul fizic nu are efect in animatie pentru ca animatia e un teritoriu al fanteziei unde contrazicerea regulilor fizicii sau a simtului comun au un impact modest asupra spectatorului, care oricum se asteapta la orice. Lumea monstrilor e o lume colorata, dar care nu pune probleme speciale pentru animatori, sau la capitolul artistic, asa ca nici aici nu poate fi notata vreo realizare deosebita.
Cei de la Pixar se afla in mod clar in criza de povesti dupa ce si anul trecut au ratat la acest capitol, cand au scos Brave o poveste cu un dramatism aproape lipsa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

eu m-am bucurat oricum sa-i revad pe mostruleti. Intr-adevar nu aduce nimic memorabil, insa nu a fost o pierdere de vreme. intra in categoria ”dragut”.