duminică, 30 iunie 2013

Salata cu porumb si dovlecel



Pentru ca pietele sunt pline de porumb "in lapte" o reteta de sezon

Ingrediente

3-4 stiuleti de porumb de fiert,
2 dovlecei,
2 rosii,
o ceapa,
cateva frunze de busuioc,
25 g unt,
2 linguri de ulei,
o lingurita de otet
sare si piper


Se pun stiuletii de porumb la fiert (fara frunze). Dureaza cam 45 de minute sa fie fierti. Lasati putin sa se raceasca si apoi cu un cutit curatati boabele intr-un castron de salata.
Taiati dovleceii fasii (julienne). Puneti-i intr-o tigaie cu untul si un praf de sare. Prajiti vreo 5 minute la foc mediu amestecand ca sa se faca uniform.
Adaugati-i in bolul de salata.
Puneti si doua rosii taiate felii, si ceapa taiata ca pentru salata. Adaugati uleiul, otetul, busuiocul, un praf de sare si unul de piper. Amestecati. E gata.

Niciun comentariu: