Painea Parker e varianta de briosa, mai putin bogata. Are o forma clasica de "painica" gata a fi taiata in doua si unsa cu unt la micul dejun ( e o inventie pentru micul dejun dintr-un hotel din Boston) dar poate fi prezentata ca "melci" sau foarte cunoscuta la noi "japoneza"
Ingrediente
3 cani de faina
1 pachet de drojdie de 15 grame (7 grame uscata)
3 linguri de zahar
2 lingurite sare
3 linguri de unt (vreo 75 de grame)
1 cana de lapte (200 ml)
1 ou
Prepararea e simpla. Puneti toate ingredientele la un loc. Amestecati sa obtineti un aluat, framantati 5-10 minute pina capata elasticitate. Lasati la crescut cam o ora (poate ceva mai mult daca e anotimp rece), intr-un vas acoperit.
Creati formele si mai lasati vreo 20 de minute.
dati la cuptor la 180 grade petru vreo 20-30 minute.
Un comentariu:
yammmmy brutarie :p
Trimiteți un comentariu