Paratha este o Chapatti mai de "fitze". Pentru ingrediente vedeti reteta de Chapatti . La toate de acolo adaugati si 90 de grame de unt topit.
Urmati reteta de Chapatti pina la momentul in care ar trebui sa-l puneti in tigaie. Pentru a pregati Paratha trebuie sa ungeti foaia de aluat cu unt topit, cam o lingura. Faceti un pachetel indoind 1/3 din stanga, 1/3 din dreapata si apoi indoiti totul pe directa sus-jos pe jumatate. Sigilati pechetelul prin presare ca sa nu curga untul. Intr-o tigaie bine incinsa ar trebui prajit cam 30 de secunde pe fiecare parte.
Se mananca calde.
Aduc la gust cu merdenelele , mai putin branza. Ceea ce nu inseamna ca nu puteti incerca sa la umpleti si cu branza. In fapt in bucataria indiana Paratha este spatiul unei fantezii dezlantuite, fiind umplute cu cele mai diverse si exotice (pentru gustul nostru) combinatii.
Un comentariu:
Aloo Paratha erau favoritele mele in India, adica Paratha cu cartofi; daca gasesti pe undeva reteta sunt dispus sa fac experimentul culinar cu mainile mele :)
si pentru Paratha trebuie musai si un pickle in stil indian, din legume si fruncte condimentate; ai reteta?
Trimiteți un comentariu