miercuri, 8 ianuarie 2014

Elena Ceausescu facea senzatie la receptia Sahului Iranului

Se vorbeste mult de manierele proaste ale sotiei dictatorului comunist Niocolae Ceausescu. Insa sunt putine marturii neutre asupra acestor lucruri. In general se foloseste memorialistica de dupa 1990, care poate fi suspectata de resentimente si alte atitudini subiective.

Iata insa o marturie directa, din momentul si de la locul faptei. Sahul Iranului a organizat in 1971, cu mare fast, sarbatorirea a 2500 de ani de la intemeierea Imperiului Persan. O sarbatoare pe gustul megalomaniei lui Ceausescu care evident a tinut sa fie present ca sa ia notite. Prezente multe capete incoronate (nu chiar toate, sahul isi cam facuse nume de dictator si multi lideri importnati din lumea civilizata au gasit scuze ca sa nu vina).Wiliam A McWhirter consemneaza pentru Life de la acest mare eveniment monden (Life, 29 octombrie 1971).
Se fac remarcati sotii Ceausescu. Ea comenteaza cu voce tare tinutele altor invitati, chicotesc pe seama lor si isi dau coate, atragand atentia reporterului care consemneaza, intre atatia invitati, proastele maniere ale cuplului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Important este ca s-a scris despre ea :), nu?