sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Piure de telina


Deoarece de sărbători am avut de înfruntat cantități impresionante de fripturi ( nu că m-aş plânge!), am căutat ceva care să facă supliciul încă şi mai delicios.


Un piure de ţelină merge perfect cu fripturile. Să mai zic că e și sănătos?

Vă trebuie o ţelină mare, sare, nucșoară,  şi, unt sau lapte sau smântână,  după gustul dumneavoastră.

Tăiaţi ţelina cuburi, puneţi la fiert cu apă şi sare. Nu puneţi apă prea multă, ţelina trebuie să se fiarbă mai mult de la aburi, nu să se oprească în apă. Acoperiţi cu un capac, mai amestecaţi, mai puneţi puţină apă, dacă e necesar.

Zdrobiţi piure ca la cartofi amestecat cu nucșoară şi unt (lapte sau smântână).



Niciun comentariu: