Toamna ne ispiteste cu fructe cu gusturi puternice si carnoase. Numai bune de "prajiturit". Si merg sigur cu aluaturi cu texturi consistente si gust propriu.
Ingrediente:
800 g de prune
3 pere de marime medie
125 g faina de grau integrala
125 g de faina de hrisca
200 g zahar
6 oua
2 lingurite de praf de copt
esenta de vanilie
5 linguri de nuca macinata,
1 iaurt de 125 ml cat mai gras.
Taiati prunele in jumatati, scoateti samburii si puneti-le cu ceva zahar presarat peste ele ca sa lase suc, cat va ocupati de restul procesului productiv.
Seprati galbenusurile de albus.
Bateti galbenusurile cu zaharul pina se obtine se albeste compozitia si devine cremoasa.
Adaugati esenta de vanilie. Adaugati fainurile, nuca macinata si praful de copt si omogenizati bine (eventual chiar framantati cu mina). Adaugati iaurtul si amestecati .
Bateti albusul spuma tare ca pentru bezea. Adaugati albusul batut peste compozitie, treptat, amestecati cu o lingura, fără însă să insistaţi foarte mult, pentru a nu elimina cu totul aerul din compoziţie.
Tăiaţi perele în felii eliminând părţile mai tari cu sâmburi. Aşterneţi feliile de pară pe fundul tăvii pregătită în prealabil cu hărtie de copt. Peste turnaţi compoziţia.
La final, presaţi în aluat jumătăţile de prună. Daţi la cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade pentru vreo 40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu