duminică, 22 februarie 2015

Big Eyes, Ferestrele sufletului

Big Eyes, Ferestrele sufletului, USA 2014, regia Tim Burton, cu Amy Adams si Christoph Waltz,

Tim Burton paraseste ceea ce stie el sa faca el mai bine, filme fantastice, si vine pe taramul biografiilor. Big Eyes este o poveste biografica a pictoritei Margaret Keane si a sotului sau. Totusi povestea e din categoria a ceea ce Tim Burton iubeste sa faca: sa ecranizeze povesti in care aparenta si realitatea se afla in conflict. 

Daca Tim Burton pare un pic stresat ca e pe un teren care nu  e al lui in realizarea de film, si livreaza o regie doar corecta, in care o sa recunoateti in cand in cand obsesiile sale despre familia perfecta a anilor 1950, filmul ramane unul memorabil si care merita sa fie vazut prin cei doi actori care tin rolurile principale. Amy Adams nu a luat degeaba Globul de Aur pentru ca este stralucitoare in a fi femeia anilor 1950, capabila, talentata, dar speriata de a-si juca cartile intr-o lume a barbatilor.

Christoph Walz este Walter Keane, sotul artistei,  fermecator si in acelasi tip cinic exploatator al talentului sotiei sale.

Si prin cei doi o sa traiti drama lumii noastre cotemporane in care marketing-ul si public relations au devenit mai importante decat produsul in sine.

Niciun comentariu: