duminică, 5 aprilie 2015

Kuwana. Calatoriile lui Musashi

Dupa ce Eiji Yoshikawa dedica cateva capitole bune altor personaje (companionului din copilarie al lui Musashi, Matahachi, mereu intrand in incurcaturi, si mai ales pentru a-l prezenta pe cel care va fi principalul adversar al lui Musashi, Kojiroo) il reintalnim pe Musashi "cobirand muntele Tarusaka, in drumul sau dinspre orasul cetate Kuwana."

Kuwana era un loc important pe drumul Tokaido care lega Kyoto de Tokyo (Edo). Importanta sa era crescuta si de faptul ca era si un port important, astfel ca pe vremea lui Musashi era practic un mare nod de comunicatii. Mai mult, in apropriere se afla Ise cu cel mai important templu shinto din Japonia, ceea ce aducea un mare flux de calatori. Multi pelerini in calatoria spre templu faceau ultima etapa  calatoriei traversand goful din Kawana la Ise cu corabia.

Astazi orasul, desi a ramas o localitate importanta, a pierdut competitia cu vecinul Nagoya, fiind, astfel, doar un alt oras cuprins in area de dezvoltare a metropolei Nagoya.
Putine atractii se pastreaza doar respectabilul templu shinto (Toda)  mai trezeste interesul, dar nu prin arhitectura, ci prin festivalul ce se tine in 3-4 mai in fiecare care prilejuieste concursuri traditionale de echitatie si intreceri de maiestri in tras cu arcul calare.

Insa ne putem face o idee despre ca vazut Musashi in Kawana din desenele lui Ando Hiroshige. Desi de la inceputul sec al XIX-lea aceste desene cu o nota realista dau o imagine despre cum erau aceste locuri in epoca shogunilor Tokugawa.
Niciun comentariu: