sâmbătă, 26 septembrie 2015

Everest


Everest, USA, Marea Britanie, Islanda 2015, regia Baltasar Kormákur, cu Jason Clarke, Martin Henderson, John Hawkes, Emily Watson, Keira Knightley, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal


Everest e unul dintre acele filme unde omul se confruntă cu natura nemiloasă. Drama şi suspansul sunt asigurate. Regia lucrează bine cu un grup mare de personaje, reuşeşte să le portretizeze pe fiecare încât să ajungem să ne pese. Momentele melodramatice sunt tratate cu o anumită reţinere cât să nu ni se acrească.

Filmul se bucură de un pachet de actori de primă mână şi se vede căci nimeni nu e insignifiant pe ecran.
Adică un film bine făcut, de la genericul de început până la fotografiile de final cu eroii "reali", căci filmul e inspirat de întâmplări adevărate.

Totuşi filmul, în ce mă priveşte, nu reuşeşete să mă convingă. Povestea în definitiv este despre nişte indivizi care fac turism pe Everest. Adică dai o mică avere, vreo 65.000 de dolari se spune în film, şi nişte indivizi profesionişti îţi organizează totul şi te duc pe cel mai înalt vârf al lumii. Ca să ai cu ce să te lauzi când bei bere cu amicii. Mare plictiseală trebuie să resimţi despre viaţă ca să cheltui un purcoi de bani, să te chinui pe tine însuţi, başca riscurile inerente, ca să faci chestia asta.Niciun comentariu: